Skip to main content

Kiadói tevékenység

Kinek ajánljuk?

Folyóiratokat, időszaki kiadványokat megjelentető szervezeteknek, amelyek nem tartanak fenn saját kiadót
Magánkiadású kiadvány(oka)t megjelentetőknek
Kiadóknak
Olyan cégeknek, amelyek rendszeresen hírlevéllel keresik meg ügyfeleiket, partnereiket

Miért éri meg?

Ha ön egy olyan szervezetet vagy céget vezet, amely fontosnak tartja, hogy folyóirattal, időszaki kiadvánnyal, hírlevéllel stb.tartsa a kapcsolatot a nagyközönséggel, ha ön magánkiadásban akar megjelentetni egy kiadványt, ha ön kiadót vezet, de nem akar azzal bíbelődni, hogy minden fázishoz külön-külön felkutassa a legkompetensebb szakembereket, a TomorrowBooks csapata a legideálisabb jelölt az ön számára. Azért dolgozunk szakértelemmel, tapasztalattal, és nem utolsósorban szakmai alázattal, hogy az ön üzenete a lehető legjobb nyelvi minőségben juthasson el célközönségéhez és tölthesse be funkcióját kedvező árakon.

Szolgáltatásaink

Kiadványfejlesztés

Van egy jó könyvötlete, de nem tudja, hogyan valósítsa meg? Tapasztalt szerkesztőgárdánk nagy szakértelemmel végigkíséri önt az alkotófolyamaton, és szükség szerint segít a megfelelő szakemberek (szakmai lektor, fordító, háttérkutató stb.) kiválasztásában.

Kiadványmenedzselés – A könyvtervtől a nyomdába adásig

Ha nincs ideje, vagy nem rendelkezik kiadói csapattal, illetve szeretné egy kézben tudni a tervezett kiadványával kapcsolatos tennivalókat, rutinos kiadói szakembereinkre bízhatja a menedzselési feladatokat.

Kreatív írás

Ha önnek van egy remek könyvterve, de nincs rutinja az írásban, tapasztalt kollégáink segíthetnek irodalmi, ismeretterjesztő, interjú- stb. szövegek írásában, lektorálásában, vagy akár az inspiráló együtt gondolkodásban.

Hírlevél

Ha az ön cége rendszeresen hírlevéllel keresi meg ügyfeleit, nagyon fontos a pontos, félreérthetetlen fogalmazás és a kifogástalan nyelvi minőség, hiszen az olvasók preferenciáit (még ha nincsenek is tudatában) ez is nagymértékben befolyásolja. Kreatív írókból és tapasztalt nyelvi szakemberekből álló csapatunk vállalja hírlevele gondozását élesítés előtt akár több fordulóban is.

Szerkesztés

A szakmai lektorálást és a szerkesztést a kiadók általában saját kezükben tartják. Magánkiadás vagy kisebb kiadó esetén azonban ajánlatos, hogy ezzel a munkával is megbízzanak egy tapasztalt külsős szakembert vagy céget: a szakmailag lektorálatlan és szerkesztetlen szövegekben maradhatnak következetlenségek, akár tárgyi tévedések is.

Kézirat-előkészítés, szöveggondozás, korrektúra

A szerző által leadott kézirat ellenőrzése, hiányok számbavétele, szükség esetén egyeztetés a kiadói szerkesztővel és a szerzővel; a kiadói igények érvényesítése; a szöveg javítása helyesírási, nyelvhelyességi, stilisztikai szempontból. A jegyzetanyag és a bibliográfia gondozása, egységesítése; ábrák, táblázatok feliratának, szövegének javítása, a feliratozás egységesítése.

Szerzői korrektúra menedzselése

A kiadvány-előkészítés elengedhetetlen fázisa, amely esetenként sok egyeztetést, tapintatot, erős szakmai magabiztosságot igényel.

Tördelt levonat gondozása 1−2.

A tördelést követően a levonaton még a kellő gondossággal előkészített szöveg esetén is nagyon sok az ellenőriznivaló (tördelési és elrendezési hibák kiszűrése, tartalomjegyzék és belső címrendszer, valamint az élőfejek és élőlábak, az oldalszámok ellenőrzése, elválasztási hibák kiszűrése, hogy csak néhányat említsünk). Ez optimális esetben két fordulóban lezajlik.

Névmutató-készítés

Egy jó mutatókészítő rengeteg időt és energiát takarít meg a kiadó számára. A kézirat gondozásával egyidejűleg végzi a névmutató előkészítését, majd amikor kész a tördelés, és nem változnak az oldalszámok, elvégzi a keresést, s a kész mutatót tördelésre küldi.

Címnegyed elkészítése, ISBN igénylése

A kiadók általában szeretik maguk készíteni a címnegyedet, s ők küldik a tördelőnek; hasonló a helyzet az ISBN-nel is. Azonban, ha erőforrás vagy tapasztalat híján a megrendelő nem kíván mindezzel foglalni, mi nagy szakértelemmel ezt is elvégezzük.

Utánnéző, imprimatúra

A nyomdába adás előtti utolsó ellenőrzési funkció, amelyet a kiadók többnyire házon belül tartanak. Azonban ha a megrendelő bármely okból támogatást igényel e fázisban, ebben is rendelkezésre tudunk állni.

Áraink

  • Kézirat-előkészítés, szöveggondozás, korrektúra: 10 000 Ft/ív
  • Levonatgondozás (két forduló): 3000 Ft/ív
  • Utánnéző, imprimatúra: 1000 Ft/ív
  • Névmutató-készítés: 3000 Ft/ív
  • Címnegyed, ISBN: 3000 Ft/db
  • Kiadványfejlesztés, kiadványmenedzselés: megbeszélés szerint
  • Hírlevél: 5000−10 000 Ft/db terjedelemtől függően

Áraink 1 kiadói ívre értendők. 1 ív = 40 000 n (szóközzel együtt). A kéziratot minden esetben .docx fájlban, változáskövetéssel, a levonatgondozást pedig .pdf fájlban végezzük. Lehetőség van kedvezményes csomagok megredelésére is, aktuális kedvezményes csomagajánlatainkat a Hírek közt találja.

A kapcsolat űrlapon érdeklődhet, jelentkezhet.


Kapcsolat űrlap