Skip to main content

Hogyan alapozhatjuk meg a boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot gyermekünkkel? Hogyan segíthetjük egészséges önbizalmának kialakulását? Mit tegyünk, ha kétségeink támadnak szülői feladatainkat illetően? 

Miért nem alszik egyedül? Miért nem szobatiszta már? Miért válogat? Miért ilyen indulatos? Miért nem képes kivárni a sorát játék közben? Mit rontottam el?
Nemegyszer kérdezünk magunktól ehhez hasonlót a baba születésétől hatéves koráig tartó göröngyös úton, amelyen az örömteli élményeket sokszor árnyékolják be kétségek vagy a tehetetlenség bénító érzése.

Ahogy a jó edző segít megerősíteni fizikai izmainkat, úgy segít bennünket érzelmi készségeink, vagyis érzelmi izomzatunk fejlesztésében a háromgyerekes pszichológus Novick házaspár. Több mint száz valós esettel illusztrálják, hogy kérdéseinkkel-kétségeinkkel nem vagyunk egyedül, és megfelelő „edzésmódszerekkel” képesek vagyunk gyermekünk önbizalmát, készségeit megalapozni, miközben boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot alakítunk ki vele.