Skip to main content

Elsősorban a 0−7 éves korosztály szülei számára

Szülőknek tartunk tematikus blokkos előadást a gyermekneveléssel és szülőséggel kapcsolatos problémákra fókuszálva. Az első blokkban szakember mutatja be születéstől kezdődően hatéves korig az érzelmi készségek alakulását és fő területeit, illetve a lehetséges kihívásokat elsősorban Kerry és Jack Novick Érzelmi izomzat c. munkájára támaszkodva. Szó esik a biztonságos kötődés, az érzelmi készségek és az önbizalom alakulásáról, megerősítéséről, az érzelmek szabályozásáról kisgyermekkorban, valamint nevelési kérdésekről, problémás helyzetekről.
A második blokk egy-egy kiemelt területet jár részletesebben körbe az életkori sajátosságok, változások tükrében (pl. az önérvényesítés és agresszió elkülönítésének kérdését, az elárasztó negatív érzések kezelését), és a szülők is aktívabban kérdezhetnek, hozzászólhatnak.

„A tudás hatalom. Erőt meríthetsz abból, hogy ismered a gyermeked. […] számára nélkülözhetetlen a biztonság és a gondozás – de ez nem minden. A babában már születésekor megvan az összetett képesség arra, hogy aktívan befolyásolni tudja a környezetét. A túléléshez azonban szüksége van egy felnőttre, aki rá van hangolódva, hogy képességei fejlődhessenek. Neked pedig – hozzá hasonlóan – szükséged lesz érzelmi készségekre és az erőre, amelyet ezek biztosítanak, hogy egy hullámhosszon lehess a babáddal (és gyermekeddel), és kiigazodj rajta.” (K. & J. Novick: Érzelmi izomzat, 23. o.)

Előadó: Campos J. Anna gyermekpszichológus, pszichoterapeuta
Időtartam: 2 × 90, illetve 3 × 90 perc, negyedórás szünetekkel
Helyszín: Személyesen a Jászai Mari tér közelében; illetve meghívást is vállalunk megfelelő számú résztvevő esetében külső helyszínen Budapesten vagy online platformon. Cégek meghívását is fogadjuk, akár hosszabb workshopok tartására.
Szervezője: TomorrowGuide

Választható témák többek közt:

  • önérvényesítés és aggresszió elkülönítése, eltérő kezelése
  • elárasztó érzések kezelése az életkor függvényében
  • szülői érzelmi készségek
  • az önértékelés megalapozása
  • a konfliktus kezelés építő és romboló módjai
Jelentkezési űrlap